Zoover.se

Vädret i Sverige

Hem > Vädret i Sverige

Vädret i Sverige

Stockholm

Läs mer >

Göteborg

Läs mer >

Malmö

Läs mer >

Borlänge

Läs mer >

Skellefteå

Läs mer >

Jönköping

Läs mer >

Väder Malmö

Välkommen till Malmö, en livfull stad i södra Sverige som erbjuder spännande sevärdheter, rik kultur och en fantastisk atmosfär. På den här sidan hittar du allt du behöver veta om vädret, klimatet och de bästa sakerna att göra i Malmö.

Väderprognos Malmö

Malmö Väder

Klimatet

Malmö har ett tempererat klimat med milda vintrar och svala somrar. Under sommaren når temperaturen vanligtvis upp till 20-25 grader Celsius medan vintern har en genomsnittstemperatur på 0-5 grader Celsius. Hösten och våren är vanligtvis milda med en medeltemperatur på 10-15 grader Celsius. Regnfall är vanligt förekommande under hela året, men mest under hösten.

Att göra i Malmö

Malmö är en stad som erbjuder något för alla. Här är några förslag på aktiviteter du kan göra:

Besök Malmöhus slott

Ett besök på Malmöhus slott är ett måste när du besöker staden. Slottet är ett av de äldsta bevarade renässansslotten i Norden och har haft en viktig roll i stadens historia. Här kan du upptäcka spännande utställningar och lära dig mer om Malmös historia.

Utforska Gamla Väster

Gamla Väster är en charmig del av Malmö med pittoreska gator och kullerstensbelagda torg. Här kan du vandra runt, besöka småbutiker och kaféer eller bara njuta av den avslappnade stämningen.

Besök Moderna Museet Malmö

Moderna Museet i Malmö är en av Sveriges ledande konstmuseer. Här kan du uppleva en unik samling av modern och samtida konst från Sverige och internationellt.

Utforska Ribersborgsstranden

Ribersborgsstranden är en av de mest populära stränderna i Malmö. Här kan du springa längs med havet eller ta ett svalkande dopp vid någon av badplatserna. På sommaren är det också vanligt att se folk picknicka på gräsmattorna längs med stranden. Ribban är en viktig del av Malmös friluftsliv och ett område som verkligen uppskattas av stadens invånare.

Ta tåget till Köpenhamn

Att ta en dagsutflykt från Malmö till Köpenhamn är enkelt och bekvämt. Med tåg tar det bara cirka 40 minuter att nå Danmarks huvudstad, och det finns flera avgångar varje timme från Malmö Centralstation. När du väl är där finns det mycket att se och göra, från de berömda turistattraktionerna som Tivoli och Den Lille Havfrue till de trendiga kvarteren som Vesterbro och Nørrebro. Så om du är sugen på att uppleva lite dansk kultur och charm är Köpenhamn definitivt ett måste!

Hyr bil i Malmö

Om du vill utforska Malmö och dess omgivningar på egen hand är det enkelt att hyra en bil. Med Genom att hyra bil i Malmö via Mabi kan du enkelt ta dig runt i staden och utforska dess omgivningar, inklusive de pittoreska byarna i Skåne och vackra naturområden. När du hyr en bil i Malmö kan du lätt ta dig till närliggande städer som Köpenhamn och Lund eller upptäcka natursköna platser i regionen, såsom Österlen och Kullaberg.