Zoover.se

Vädret i Sverige

Hem > Vädret i Sverige

Vädret i Sverige

Stockholm

Läs mer >

Göteborg

Läs mer >

Malmö

Läs mer >

Borlänge

Läs mer >

Skellefteå

Läs mer >

Jönköping

Läs mer >

Väder Borlänge

Borlänge ligger i Dalarna och har ett kallt inlandsklimat med tydliga årstidsväxlingar. Sommartid kan temperaturen nå upp till 20-25 grader, men på vintern kan det vara flera minusgrader och mycket snö. Det är alltså viktigt att klä sig varmt och lämpligt när du besöker Borlänge, oavsett årstid. Kom också ihåg att vädret kan skifta snabbt, så se till att ha med dig kläder som passar både soligt och regnigt väder.

Väderprognos Borlänge

Borlänge Väder

Klimatet

Borlänge har ett inlandsklimat som präglas av kalla vintrar och milda somrar. Under vintermånaderna kan temperaturen sjunka ner till flera minusgrader och det är inte ovanligt med mycket snö. Sommartid kan temperaturen stiga till omkring 20-25 grader, men det är också då som det kan förekomma regn och åskväder. Det är alltså viktigt att vara förberedd på väderomslag när du besöker Borlänge, oavsett årstid.

Att göra i Borlänge

Borlänge har mycket att erbjuda för besökare, oavsett om du är ute efter avkoppling eller äventyr. Här finns flera vackra naturområden att utforska, till exempel Romme Alpin som är en av Sveriges populäraste skidanläggningar på vintern och vackert grönt på sommaren. För den som är intresserad av kultur finns Dalarnas Museum med sin imponerande samling av traditionella dalahästar och Carl Larsson-gården i Sundborn där du kan se hur konstnärsparet Karin och Carl Larsson bodde och arbetade. För de små finns exempelvis Borlänge Zoo och Aqua Nova, ett äventyrsbad med vågmaskin och vattenrutschkanor.

Romme Alpin

Romme Alpin är en av Sveriges populäraste skidanläggningar med över 30 nedfarter för både nybörjare och erfarna åkare. Här finns även en snowpark för dig som gillar att åka snowboard eller utföra trick på skidor.

Dalarnas Museum

Dalarnas Museum har en stor samling av traditionella dalahästar och andra föremål från Dalarnas kulturhistoria. Här kan du lära dig mer om Dalarnas historia och kultur.

Carl Larsson-gården

Carl Larsson-gården i Sundborn är hemmet där konstnärsparet Karin och Carl Larsson bodde och arbetade under många år. Här kan du se deras vackra hem och trädgård som fortfarande är bevarade i sitt ursprungliga skick.

Hyr bil i Borlänge

Att hyra bil är ett smidigt sätt att ta sig runt i Borlänge och utforska omgivningarna. Via Mabi kan du hyra bil i Borlänge som passar dina behov så att du kan utforska området utanför staden. På så sätt kan du enkelt besöka sevärdheter som Romme Alpin, som ligger cirka 20 minuters bilresa från Borlänge. Oavsett om du är ute efter en dag på skidbacken eller bara vill upptäcka naturen runt omkring, så är hyra av bil i Borlänge ett bekvämt och smidigt sätt att göra det på.