Zoover.se

Vädret i Sverige

Hem > Vädret i Sverige

Vädret i Sverige

Stockholm

Läs mer >

Göteborg

Läs mer >

Malmö

Läs mer >

Borlänge

Läs mer >

Skellefteå

Läs mer >

Jönköping

Läs mer >

Malaga väder (Costa del Sol)

Malaga (Costa del Sol) är känt för sitt behagliga klimat året runt. Med över 300 soldagar om året är det ett populärt resmål för den som vill njuta av sol och bad. Sommartid är det varmt med temperaturer runt 30 grader och milda nätter. Vintertid är det sällan kallare än 10-15 grader och det regnar relativt sällan.

Väderprognos Malaga (Costa del Sol)

Malaga Väder

Klimatet

Malaga (Costa del Sol) har ett subtropiskt klimat som innebär att det är varmt och soligt större delen av året. Sommaren sträcker sig från juni till september med temperaturer som kan nå upp till 30-35 grader. Vintertid är det mildare men fortfarande behagligt med temperaturer runt 15-20 grader. Hösten och våren är perfekta tider för den som vill undvika de stora turistströmmarna och ändå njuta av varmare klimat.

Att göra i Malaga (Costa del Sol)

Malaga och Costa del Sol har mycket att erbjuda för den som vill uppleva spansk kultur och historia. Här finns bland annat Alcazaba, ett välbevarat slott från den muslimska eran, och Malaga-katedralen som är en imponerande byggnad med anor från 1500-talet. Andra populära aktiviteter inkluderar att besöka Malagas strandpromenad, äta god mat på någon av stadens många tapasbarer eller att shoppa i stadens pittoreska gränder.

Besök Picasso-museet

Picasso föddes i Malaga och stadens stolthet över sin världsberömda son syns tydligt i det Picasso-museet som är beläget i stadens historiska centrum. Här kan du beskåda ett stort antal av konstnärens verk och lära dig mer om hans liv och gärning.

Upptäck Frigiliana

Frigiliana är en vacker liten by belägen strax utanför Malaga. Här kan du vandra längs de pittoreska gatorna och njuta av den fantastiska utsikten över bergen och Medelhavet. Besök också någon av byns många keramikverkstäder och ta med dig en vacker souvenir hem.

Besök stranden Playa de la Malagueta

Playa de la Malagueta är en populär strand belägen i närheten av Malagas centrum. Här kan du njuta av sol och bad, äta gott på någon av strandens många restauranger eller ta en promenad längs strandpromenaden. Försök ta en promenad på stranden vid solnedgången, eller besök en av de många strandbarerna för att ta en drink och njuta av utsikten.

Gör en utflykt till Caminito del Rey

Caminito del Rey är en slingrande vandringsled som sträcker sig längs klipporna i El Chorro-klyftan i Andalusien, Spanien. Ledens dramatiska historia går tillbaka till början av 1900-talet då den byggdes för att underlätta transporten av material och arbetare mellan två vattenkraftverk. Efter år av försumlighet och förfall renoverades Caminito del Rey under början av 2000-talet och öppnades återigen för allmänheten 2015.

Caminito del Rey erbjuder en unik och spännande upplevelse för besökare som vill utforska det andalusiska landskapet på ett annorlunda sätt. Det finns flera olika vandringar som man kan göra längs leden, inklusive en kortare vandring på cirka 2 timmar och en längre vandring på cirka 4-5 timmar. Under vandringen kan man uppleva fantastisk utsikt över klipporna och floden, och man kan också få chansen att se vilda djur som rödgumpade bergsgetter och örnar.

För att besöka Caminito del Rey behöver man köpa en biljett på förhand, och det är viktigt att följa de säkerhetsregler och instruktioner som finns på plats för att undvika risker.

Upptäck den gamla staden (Centro Historico) i Malaga

Centro Historico i Malaga är en av de mest populära turistattraktionerna i området, med massor av historiska sevärdheter och kulturella upplevelser. Här kan du uppleva gamla, smala gator och arkitektoniska pärlor från olika tidsperioder, som romerska och mauriska. Några av de mest kända sevärdheterna inkluderar Malagas katedral, Alcazaba-fästningen och Picasso-museet.

Du kan även ta en promenad längs hamnen i Malaga och upptäcka det livliga nattlivet med de bästa restaurangerna och barerna i området. Du kan förvänta dig att se en livlig och färgstark stadsdel med massor av charm och karaktär, med en uppsjö av butiker, kaféer och restauranger längs vägen. För en fullständig och autentisk upplevelse av Malaga, är en vandring genom Centro Historico ett måste!

Hyr bil i Malaga (Costa del Sol)

Att hyra en bil i Malaga (Costa del Sol) kan vara en bra idé om du vill utforska regionen på egen hand. Du kan hyra en bil via flera olika företag, inklusive stora internationella biluthyrningsfirmor. En populär lokalt baserad biluthyrare är Malaga Car som erbjuder ett brett utbud av fordon för alla typer av resenärer. Att hyra en bil gör det möjligt för dig att utforska mer av den fantastiska kusten och landsbygden runt omkring Malaga (Costa del Sol), så att du kan upptäcka några av de mest avlägsna och vackra platserna i regionen.