Zoover.se

Vädret i Sverige

Hem > Vädret i Sverige

Vädret i Sverige

Stockholm

Läs mer >

Göteborg

Läs mer >

Malmö

Läs mer >

Borlänge

Läs mer >

Skellefteå

Läs mer >

Jönköping

Läs mer >

Väder Jönköping

Välkommen till Jönköping – en stad som är känd för sitt fantastiska läge vid Vättern. Om du planerar en resa hit är det viktigt att ha koll på väder i Jönköping, så att du kan planera dina aktiviteter på bästa sätt. På sommaren kan du förvänta dig en temperatur på runt 20-25 grader, medan vintern oftast är kall med temperaturer runt nollgradigt eller under. Under höst och vår är det vanligt med regn och blåst, men det finns ändå mycket att upptäcka oavsett årstid och väder i Jönköping.

Väderprognos Jönköping

Jönköping Väder

Klimatet

Jönköping har ett typiskt svenskt klimat med fyra distinkta årstider. Sommaren är varm och solig, med temperaturer som oftast ligger mellan 20-25 grader. På hösten och våren är det oftast svalare, med temperaturer runt 10-15 grader och regn och blåst är vanligt förekommande. Under vintern kan temperaturen sjunka till runt nollgradigt eller under, och det är vanligt med snö och kyla. Oavsett vilken årstid du besöker Jönköping finns det alltid något att uppleva, så packa rätt kläder och upptäck staden.

Att göra i Jönköping

Jönköping är en stad full av liv och rörelse, med massor av saker att göra för alla åldrar och intressen. Här är några förslag på vad du kan göra när du besöker staden:

Besök Rosenlundsbadet

Rosenlundsbadet är en av Jönköpings populäraste attraktioner. Här hittar du en mängd olika pooler, vattenrutschkanor och annat skoj för hela familjen. Förutom att bada kan du också spela beachvolleyboll, minigolf och mycket annat.

Strosa i Gamla stan

Gamla stan i Jönköping är en mysig och pittoresk del av staden, full av små butiker, kaféer och restauranger. Här kan du spendera en hel dag med att utforska de charmiga gränderna och ta del av den historiska atmosfären.

Besök Tändsticksområdet

Tändsticksområdet i Jönköping är ett historiskt område som numera är omgjort till en modern och spännande mötesplats. Här hittar du ett stort utbud av butiker, kaféer och restauranger, samt en mängd olika evenemang och aktiviteter. Här ligger även tändsticksmuseet.

Tändsticksmuseet i Jönköping är ett fascinerande museum som ligger i hjärtat av staden. Museet är dedikerat till tändstickans historia och visar en samling av över 40 000 tändsticksetiketter, från hela världen. Besökare kan också se en samling av gamla tändsticksmaskiner och verktyg som användes i tillverkningsprocessen.

Museet grundades 1957 av den svenska tändsticksindustrins pionjärer, Jönköpings tändsticksfabrik AB, och har sedan dess varit en populär turistattraktion i staden. Här kan besökare lära sig om tändstickans historia, från dess uppfinning på 1800-talet till dess roll i moderna samhällen.

Museet har även en souvenirbutik där besökare kan köpa unika tändsticksetiketter och andra tändsticksrelaterade artiklar.

Hyr en kanot på Vättern

Vättern är en av Sveriges största sjöar och ett perfekt ställe att uppleva naturen på. Hyr en kanot och paddla runt i den vackra skärgården, eller ta en tur längs med sjöns kust och upptäck det vackra landskapet.

Besök Jönköpings Läns Museum

Jönköpings Läns Museum är beläget i en vacker byggnad från 1800-talet och är ett måste för alla som är intresserade av regionens historia. Här kan du lära dig om allt från järnåldern till nutidens industriella utveckling. Museet har också en imponerande samling av konst och design.

Hyr bil i Jönköping

Om du vill utforska området runt Jönköping på egen hand kan du enkelt hyra en bil i Jönköping från Mabi. Företaget har ett brett utbud av bilmodeller och erbjuder konkurrenskraftiga priser. Du kan välja att hämta och lämna bilen på företagets kontor i centrala Jönköping eller på Jönköping flygplats, beroende på vad som passar dig bäst.